Select Page
se de unge mødre

SE DE UNGE MØDRE GRATIS

KLIK PÅ KNAPPEN FOR AT SE DE UNGE MØDRE INKL NATASCHA LINEA OG CHRISTINA GRATIS

De Unge Mødre: Her kan du se den og deltagerne Natascha Linea og Christina…

En fristelse

Det er helt sikkert sket for dig også. Du slapper af foran fjerneren og zapper rundt for at finde noget passende underholdning. TV Avisen er det obligatoriske TV-input for at holde dig underrettet. Der er også andre informative programmer, som retfærdiggør et par timer foran tossekassen, men selvom din samvittighed siger et streng ”Nej!”, så er fristelsen der alligevel, og dit valg falder på Kanal 4’s De Unge Mødre.

DPLAY GRATIS 14 DAGE – PREMIUM: SE DEN HER
DPLAY PREMIUM TV: SE NUVÆRENDE OG BEDSTE PRISER

”Guilty pleasure”

Hvorfor er det så tilfredsstillende at følge med i en lav socialklasses problemer med både kærester, børn og økonomi? TV-seriens succes kan forklares med et enkelt billede: At se De Unge Mødre svarer til at nyde en fed omgang junkfood i stedet for at holde sig til den ellers planlagte råkostsalat. Vi ved godt, at vi ikke må grine af andres dumheder, men det er altså bare for underholdende nogen gange. Det er fænomenet, som vi kalder ”Guilty Pleasure”.

Fakta om programmet

De unge mødre er Danmarks længst kørende reportageserie. Siden 2005 har vi kunnet følge de danske mødre, som af vidt forskellige grunde både villigt og ufrivilligt er blevet mødre, mens de endnu er ganske unge. I de sidste 14 år er der blevet produceret 23 sæsoner og over 400 afsnit.

Sjove kommentarer fra programmerne

Fordelen ved en reportageserie er, at deltagernes udtalelser tit er så originale og utrolige, at en manuskriptforfatter ikke kunne have udtænkt dem nær så godt. Her får du 8 eksempler på ting, som rent faktisk blev sagt i programmet:

  • »Det er jo ikke vores skyld, at jeg er blevet gravid igen. Der har bare været så mange problemer med kommunen, at jeg har glemt at tage mine p-piller« (Kristina)
  • »Hans Christian er helt vild med cola. Han drikker det også om morgenen, ik’ også Hans Christian?« (June)
  • »Lægen syntes, at jeg var for ung til p-piller (hun var 13 eller 14 år på daværende tidspunkt). Og kondomer kan man jo ikke stole på, så jeg blev gravid, efter jeg havde mødt ham gennem Arto.« (Malou Stella)
  • »Nu må den også godt snart komme ud, jeg kan jo ikke engang gå til banko mere« (June, da hun var gravid)
  • »Vi har da overvejet, at jeg skulle stoppe med at ryge, men nu har jeg jo røget hele graviditeten, så jeg har jo allerede skadet barnet« (June)
  • »At få et barn, det er ligesom at få en hundehvalp. « (June)
  • Under en skanning: »Jamen, er du sikker på det er en pige?« Jordemoderen: »Ja, du kan meget tydeligt se skamlæberne der.« »Jamen, hvordan kan du så vide det er en pige?« (Malene)
  • »Jeg køber aldrig økologisk mad.Ved egentlig ikke, hvad økologi står for. Det smager sikkert også dårligt.« (Christina, Amager)
de unge mødre

Se De Unge Mødre på Dplay

Hvis du ikke har set flere afsnit af ”De Unge Mødre” allerede, så har du efter denne anmeldelse garanteret fået blod på tanden. Hvor kan du gå hen, for at se programmet?

På Dplay kan du se 13 af sæsonerne fra ”De Unge Mødre”, både de gamle og de nye. Afsnittene vises i fuld længde og uden reklameafbrydelser. Hvordan?

Hvis du tilmelder dig Premium abonnementet, betaler du 99 kr./måned og har adgang til Dplays blandede indhold fra både Kanal 4 og 5, Discovery Channel, TLC og mange flere. Hvis du vil have sport med i købet, koster abonnementet 179 kr./måned.

Du kan også vælge den gratis variant fra Dplay, hvor du bare registrerer dig med dine oplysninger, og så er du i gang. Her må du dog tage reklamepauserne med i købet.

Det kan anbefales at tilmelde sig Dplay’s gratis prøveperiode på 14 dage. I prøveperioden får du adgang til Dplays indhold uden reklamepauser. Du kan tilmelde dig med det samme, og framelde dig om 14 dage uden at betale en krone. 

De unge mødre deltagere

Der er i De Unge Mødre deltagere, som gør sig ekstra bemærket, og som efterlader seeren med kæben hængende åben. Her præsenteres kort 2 mindeværdige personligheder fra programmet:

De unge mødre Natascha Linea: Mød den kontroversielle Natascha Linea Kaup, som nu officielt har ændret sit navn til Princess Natascha Ellen Linea Kaup. I løbet af seriens sæsoner har hendes look skiftet en del og hun har både haft orange og pink hår, dread locks og været skaldet. Som 23 årig er hun nu netop blevet mor til sit 3. barn

De unge mødre Christina: Christina fra Randers som, med kun 30 år, i 2017 fødte sit 6. barn. Hun udtalte under graviditeten: ”Da nummer 3 kom til verden, var det fordi, at jeg havde glemt at tage én p-pille, og den sidste blev undfanget, da gummiet sprang.

Unge mødre-polemik i det danske samfund

Hvem siger, at unge mødre altid er umodne og uansvarlige?

Man behøver ikke at se alt for mange af seriens afsnit, før man finder en klar tråd i de unge mødres tilværelser. Størstedelen af de mødrene er ikke just begavede kvindelige forbilleder, som viser os, at alder ikke er alt, og at man sagtens kan håndtere en børneopdragelse, selvom man kun lige har færdiggjort gymnasiet – tværtimod!  

Statistikker har ligefrem vist, at antallet af unge mødre er faldet en del de sidste år (måske med lidt indflydelse fra programmet?). At studere og sætte gang i sin karriere er ganske enkelt mere prestigefyldt i det danske samfund end at trille rundt med en barnevogn, inden man er fyldt 20.

Det er bare ikke helt problemfrit, når en ny generation pludselig bliver udskudt med 10-15 år, og derfor kan man også se kampagner, som faktisk opfordrer unge til at sætte gang i familielivet så hurtigt som muligt.

Selvom TV-programmets unge mødre i reglen er kvinder, som kæmper med livet, med ansvaret og økonomien etc., så må man huske på, at unge mødre også har en masse forspring i forhold til en kvinde, som først bliver mor som 35-årig. En ung og stærk krop og et mere åbent sind; er det ikke lige netop styrker, som kan hjælpe til opfostringen af et barn?